Doet u mee aan onderzoek naar het verbeteren van depressiebehandeling?

 

Het onderzoek is vrijwillig, doet geen pijn en verandert niets aan de voorgeschreven behandeling. Het onderzoek zal, verdeeld over enkele maanden, ongeveer 5 uur van uw tijd in beslag nemen. Tijdens het onderzoek worden hersenscans (MRI), hersenfilmpjes (EEG), speekselmonsters en vragenlijsten afgenomen. Als u dit wil kunt u ook meedoen aan een extra onderzoek, waarbij met een app dagelijks de stemming wordt uitgevraagd. Patiënten uit regio Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Maastricht kunnen deelnemen.

 

 

 

Wij zoeken 750 deelnemers die gediagnosticeerd zijn met een depressie.

Heeft u vragen of wilt u meedoen? 

 

Neem contact op met het onderzoeksteam in uw regio

 

Amsterdam:                     

Arnhem:          

Eindhoven:                     

Maastricht:                    

 

De BOOST studie is een grootschalig en landelijk onderzoek op initiatief van het Amsterdam UMC naar het verbeteren van depressiebehandelingen. Hierbij zijn ook andere ziekenhuizen en GGZ-instellingen in de regio Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Maastricht betrokken. Dit vernieuwende onderzoek wil lichamelijke en gedragskenmerken, zogenaamde ‘biomarkers’, in kaart brengen die kunnen helpen voorspellen welke antidepressieve behandeling voor welke patiënt het meest effectief is. Tot op heden moeten regelmatig eerst meerdere behandelingen geprobeerd worden voordat de beste behandeling is gevonden. Dit kost tijd en verlengt het lijden van de patiënt. Wij willen dit proces verbeteren.

Deelname aan het onderzoek biedt u de mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan de wetenschap en de behandeling van depressie. U ontvangt een onkostenvergoeding van 75 euro voor deelname. U krijgt daarnaast ook uw reis- en parkeerkosten vergoed.

 

Uw medewerking aan dit onderzoek kan in de toekomst leiden tot betere en meer persoonlijke behandelingsplannen voor depressie. Dit betekent dat in de toekomst de behandeling nauwkeuriger is afgestemd op de individuele patiënt, waarbij de kans vooraf het grootst is dat een behandeling gaat helpen. Uiteindelijk kan dit resulteren in snellere en effectievere behandelresultaten voor depressieve patiënten. Hopelijk verbetert dit de levenskwaliteit van mensen.

boost-deelname@amsterdamumc.nl

boost-deelname@rijnstate.nl

n.t.b.

n.t.b.

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.